2024-03-05
📍尖沙咀|Crusta健康嘅快餐店,听落好似好荒谬,但来自美国嘅Crusta就正正系主打健康轻盈嘅快餐,今日同男朋友去试吓先!🟦 Crusti 印尼沙嗲鸡薄饼 $44唔错嘅印尼沙嗲鸡薄饼,即叫即焗非常之新鲜热辣,批底系薄批,所以非常香脆,而且佢系使用天然发酵材料以及橄榄油,相对上比较健康🟦 Crusta 爆汁免治牛肉 $32呢个我觉得好好味呀!新鲜出炉嘅Crusta,入面就系自家制嘅软滑薯蓉,配上蔬菜,芝士同埋牛肉,淡淡都系幸福感!记得呢个用手食,唔好用匙羹笔嚟食呀~🟦 Cruste 爆汁甜辣鸡肉 $36呢个系一个焗饭加蒸蛋,甜辣嘅酱料系韩式嘅泡菜酱,而旁边嘅蛋呢入边系混合咗洋葱以及芝士。我哋觉得酱料嘅味道有啲重相对饭嘅比例呢,酱料好似有啲太多~🟦 日式照烧鸡翼两只 $16好甜嘅烧鸡翼~我钟意食~🟦 薯仔饼 $18 番薯条 $18我系唔食番薯嘅,所以番薯条全部都系朋友食~佢话正正常常冇乜特别薯仔饼本身以为净系薯仔啦,原来系薯仔条加洋葱条加红萝卜条一齐炸,不过我食落呢就食唔到洋葱同红萝卜嘅味道~🟦凉拌沙律 $12 新鲜甜醋沙律 $12食咗咁多烤焗煎炸嘢,如果觉得有啲腻呢就可以食吓沙律,细
🟦 Crusti 印尼沙嗲鸡薄饼 $44
🟦 Crusta 爆汁免治牛肉 $32
🟦 Cruste 爆汁甜辣鸡肉 $36
🟦 日式照烧鸡翼两只 $16
好甜嘅烧鸡翼~我钟意食~
🟦 薯仔饼 $18 番薯条 $18
🟦凉拌沙律 $12 新鲜甜醋沙律 $12
食咗咁多烤焗煎炸嘢,如果觉得有啲腻呢就可以食吓沙律,细细兜
总结系呢度啲食物不过不失,不过快餐店嚟讲呢,出餐时间就唔系特别快,因为佢即叫即整,啲嘢食都新鲜热辣辣~