2022-09-10 104 浏览
谦谦跳绳后肚饿系荃新2期到揾食, 见到近期新兴的夏威夷盖饭, 行入去睇色彩缤纷的材料, 自由配搭, 生熟材料任选,有饭有乌冬有椰菜花有糙米好多健康选择,真系睇到眼花🤣我地一人叫一碗 D.I.Y自选 , 可以选两款刺身或熟肉, 再选一款配菜组口, 最后选个底层,谦谦仲升级左套餐有甜品。🥙 烟熏油辣味吞拿鱼+加州三文鱼+红菜头组合+黄姜椰菜花并半糙米饭另加一份蟹籽 ~ 我估唔到呢个新食法健康得来又几滋味, 吞拿鱼辣得来开胃,三文鱼有沙律酱无得输,个配菜红菜头咁食法又几爽口,蟹籽拌匀d 椰菜花和糙米饭口感一流。其实咁叫一碗份量都真系好多,食完超饱。🥗 慢煮天多利鸡+姜汁松板猪+泡菜组合+沾乌冬 ~ 谦谦开头咁配搭我仲笑佢怪,点知出来效果又几夹㖞,松板猪切到一粒粒好爽口㖞, 个慢煮鸡粒就软滑d , 泡菜+温泉蛋+乌冬拌匀食,谦谦话滑得来带点惹味。甜品份量比较细杯,不过谦谦都比左第一口我食,食完甜哂。

甜品份量比较细杯,不过谦谦都比左第一口我食,食完甜哂。