2012-09-22
晏昼去左东广场Bubble Tree叫外卖,其实观塘工业区仲有好多更加平靓正嘅选择, 拣Bubble Tree系因为餐点比较健怡, 有蔬菜沙律附餐,唔可以餐餐做食肉兽架ma, haha~~叫左蟹籽, 露荀配烟三文鱼伴香蒜橄榄油宽条面套餐, 包一小份蔬菜沙律, 另加左5蚊转冻朱古力. 好丰富而又均衡的一餐!蔬菜沙律- 蔬菜好爽脆, 一食便知用料新鲜 (依间野下午算好多人食, 常理上人流多自然食物流量都一样快, 唔怕食物唔新鲜), 酱汁是千岛酱. 惟沙律分量太少.露荀配烟三文鱼伴香蒜橄榄油宽条面- 露荀新鲜爽嫩, 烟三文鱼不太咸,有鲜味, 只是份量如果再多一点点会更好. 附上蟹籽增加口感. 意粉内的洋葱切得细碎, 口感佳 (唔知系咪有机器切) 宽条面爽口弹口有咬口, 正合我心! 虽然没有酱汁, 只有洋葱, 蒜头的味道. 但仍然不觉得淡. 整体上非常清新. 冻朱古力像吉X利即冲朱古力粉的味道, 跟茶餐厅叫的冻朱古力没两样, 只是加了点cream. 我之前仲幻想会好似Godiva Chocolixir咁有惊喜, 咁正添, 我系味谂多左?虽然$45一餐午餐对于一个悭家妹黎讲有丁点儿贵, 但系心理
其实观塘工业区仲有好多更加平靓正嘅选择,
唔可以餐餐做食肉兽架ma, haha~~ 叫左蟹籽, 露荀配烟三文鱼伴香蒜橄榄油宽条面套餐,
包一小份蔬菜沙律, 另加左5蚊转冻朱古力. 好丰富而又均衡的一餐! 蔬菜沙律- 蔬菜好爽脆, 一食便知用料新鲜 (依间野下午算好多人食, 常理上人流多自然食物流量都一样快, 唔怕食物唔新鲜), 酱汁是千岛酱. 惟沙律分量太少.
虽然$45一餐午餐对于一个悭家妹黎讲有丁点儿贵, 但系心理上会觉得今日健康左(笑~~)
继续支持有heart而对健康无负担的小店!!!