2016-07-01 3964 浏览
今日星期四,又系要放工去练合唱团,练之前当然要医肚啦,今日就决定食鸡~可能早,无咩人,有两个外藉后生仔店员系度HEA紧,当然佢地见我行入黎就即刻进入工作状态啦~呢度系叫完野食俾钱先坐低食既,佢都几多款式,有沙律加饭,有WRAP,有三文鱼,有鸡脾,有1/4,1/2同全只鸡~ 最后我叫左个半只鸡沙律加饭~店员会逐样问我边D配料要,最后我同佢讲话系部都要就得~呢个店员系讲英文,收钱果个识讲中文~俾完钱坐低一打开个盒,哗,真系好丰富,好似食沙律咁,满到连果半只鸡同埋饭都见唔到,佢有好多只酱,我呢只系辣椒酱,都真系辣GA~至于饭佢都有糙米,蕃茄饭同菠菜饭,我拣左后者~等我拨开望下只鸡同饭先~望完就起动啦~有好多配料,罗马生菜,粟米,鹰咀豆,青红黄椒,蕃茄粒,芝士,样样都落左好多,好似好健康咁~个饭虽然无乜菠菜味,但望落都几吸引~食到差唔多终于到主角,烧鸡啦~~其实一路食都闻到佢既香味,虽然食落D皮唔系好脆(可能因为我摊左好耐挂),但系味道系唔错,唔会太咸又唔会无味,D肉一D都唔老,用佢提供既胶叉胶刀都可以切哂食得一干二净~食完临走店员虽然都忙紧处理其他客既ORDER,但佢地留意到我走都会好大声讲
食完临走店员虽然都忙紧处理其他客既ORDER,但佢地留意到我走都会好大声讲既GOODBYE同THANK YOU~见到佢MENU个WRAP都几吸引GA,有机会一定再黎~
2016-06-30