2017-12-30
旺角,自然是人多舖旺,朗豪坊更是旺中之旺。个场超旺,人流超多,食肆林林总总,中西日韩美食多箩箩。今日来到 shopping,途经4楼,眼睛被这间餐厅俘虏了。舖面够大,装修又靓又豪,食客男女老少、各色人种都有。斋望啲食品 display 都开心死。面包、意粉、Pizza、咖啡、特饮,样样都有。人体其中一种最重要的生理反应即刻出现 – 流口水。其实,本身食量唔多,近来又想食得健康啲,所以,都是买咗个堂食【自选4款沙律】 $68和一杯 【Pistachio Latte】 $39。沙律的自选4款材料,分别是藜麦菜、薯仔、螺仔粉和我从未食过的地中海小米,再加埋些洋葱丝、生菜丝,车厘茄、粟米粒、青豆和一个秘制沙律汁,呢个配搭够晒特别,仲好健康添。呢杯 Pistachio Latte,够晒特别,竟然可以在上面打印出 Passion by Gerard Dubois 嘅字样。最初我仲以为是一张招纸,仲想撇走佢。真系失礼死人! 味道都唔错啊!食食下,见到隔离有人食 Pizza,好似好好味,搞到我都好想食。好! 索性卖个外卖 Pizza 返屋企跟屋企人一齐叹。外卖手挽袋都好精巧,可以留为做购物袋。外卖盒设
外卖手挽袋都好精巧,可以留为做购物袋。
外卖盒设计都好细心,有一个小圆孔,可以帮助散气,令 Pizza 无咁快变淋。隔咗大半个钟拎到屋企,pizza都仲未冻。
估唔到买外卖 Pizza会附送一份小沙律,都几抵!
【四季】Pizza $98,其实是由4款主要材料做馅,分别有烟三文鱼、莎乐美肠、蘑菇和印式烤鸡。
虽然,我联想唔到4款材料跟四季有咩关系,但是,都是好味的。