2018-11-05 232 浏览
马鞍山商场林立,食肆多到眼都花,新港城入面想食咩都有,每次经过都见到呢间莆田超级多人排队,今日决定都试一试个究竟!以前我记得呢度好兴蛏子,而家就推广紧最近好兴的红菇,听讲系新兴的健康食材~虾苗拌头水紫菜好有特色的一个菜式, 主要用薄切的青瓜围圈包住水紫菜,好巧师傅心机同功力,口感都几爽,咸咸地,用作前菜开胃的确一流呀~甫田卤面唔似一般的汤面,汤汁比较”结”,可以先夹面条,再用汤匙倒汤,我比较钟意连汤饮埋,因为汤头比较浓厚,饮起上来会有一种难以形容的满足感~百秒黄花鱼睇个名应该系用指定时间先可以蒸到既黄花鱼~咁多样菜式,我最钟意亦都最正应该就系条黄花鱼,鱼肉好嫩滑,而且鱼味完全渗透入去个汁入面,我每食一啖鱼肉,都必定会配一啖鱼汁,满足感爆灯呀!总括都好满意呢一餐,几乎每一碟都系师传的心机,真系好耐都未试过咁满足的一餐!

虾苗拌头水紫菜

甫田卤面