2016-06-21 1115 浏览
今日上yoga 堂之前同fd塭野食, 正值lunch hour由basement 至food court层都要等位, 好不容易喺MOS BURGER等到一张2人枱, 俾左$后摆个机喺枱面, 食物预备好时会响, 然后就有staff送黎喇南瓜薯饼burger南瓜系我至爱, 之前食过佢嘅南瓜薯饼觉得好甜好好味, 上次系跟餐加, 今日唔太肚饿就拣左用佢做馅嘅burger. 切成一丝丝嘅椰菜比整块食易入口好多, 个日式甜甜地烧汁应记一功! 咬落去块充满南瓜蓉+薯蓉嘅南瓜薯饼仲系热嘅, li种才叫现点现做, 南瓜同薯嘅比例好好, 无话边只抢边只味, 同埋真系好甜, 而我相信唔系添加糖嘅甜系本身当造南瓜嘅香甜. 薯条实在太喜欢好似食紧薯仔个种感觉, li个系粗切嘅薯条至俾到嘅, 见个薯条纸袋无油淋淋, 睇得出有用心索好啲多余嘅油嘅程序, 真系好日本standard呢, 其实佢价钱一d都唔贵, 40几蚊有野饮, 有个新鲜整嘅burger, 仲有大大条薯条~

薯条
2016-06-12