2017-01-16
点解话Goobne既鸡系健康版? 因为佢唔系用油炸既方式黎整,而系焗既~ 但系整出黎同炸鸡一样非常惹味,不容错过!是日同朋友唱完K之后就黎到尖沙咀既Goobne直落食晚饭,大约7点左右上到去,已经差不多满坐,有几个人系门口等位,二话不说即刻拎飞仔排队,6个人系大台,下一张就系我地。等左15分钟到就有店员叫我地号码,确定我地6个到齐之后就带我地入坐lu,比左张靠墙既卡位我地,阔落坐得舒服。有朋友之前黎过食,推介蜜糖咖哩烤鸡,蛋卷同烧酒cocktail特饮,我地一于叫晒黎试😂😂再加多一份芝士烤鸡同埋芝士年糕。最先黎既系烧酒特饮,见到个底有好多柚子肉~店员亦贴心地准备左一人一只烧酒杯,细细杯,慢慢饮一饮落已经试到烧酒既味道,加埋柚子甜甜地,好易入口,食住野一个唔小心就一杯接一杯😂不过对我黎讲呢就好似甜左少少,可能我本身麻麻地甜野,但朋友们都表示岩岩好呢个就系包左韩式粉丝既蛋卷la~ 馅料满满,蛋又香又厚,加埋茄汁同芥末一齐食,好好味! 芝士年糕好足料,有年糕之余仲有拉面,大家除左争住影相,仲争住拉一条条芝士丝出黎😂 个个都成功! 年糕完全地道韩国风味,酱料算几辣,但又好香好香,捞埋芝士一齐食
因为佢唔系用油炸既方式黎整,而系焗既~
但系整出黎同炸鸡一样非常惹味,不容错过!
再加多一份芝士烤鸡同埋芝士年糕。
店员亦贴心地准备左一人一只烧酒杯,细细杯,慢慢饮
馅料满满,蛋又香又厚,加埋茄汁同芥末一齐食,好好味!
个个都成功!
年糕完全地道韩国风味,酱料算几辣,但又好香好香,捞埋芝士一齐食,忍唔到口!
呢款系蜜糖咖哩,芝士烤鸡因为太快开动既关系影唔切相🙈🙈 佢实在太香啦😍😍
两款烤鸡各有秋千,芝士果款比较干身,焗到鸡皮又香又脆,再洒上厚厚特制芝士粉调味,一上台就极速比我地扫晒。
不过! 原来蜜糖咖哩先系我至爱❤️❤️
我好钟意佢个汁~~ 本身鸡肉面已经抹左少少咖哩酱,岩岩好够香又唔会盖过鸡既味道,烤既过程再搽上蜜糖,出到黎简直系升级版既蜜汁烧鸡翼!
每一啖都好惹味,食到停唔到口,好彩佢系焗而唔系炸,如果唔系都唔可以食得咁放心同开怀!
可能因为太多人黎朝圣既关系,店家规定用膳时间90分钟,原本都担心倾计倾得唔尽兴,不过担心系多余既,皆因店员效率高,d野好快就上齐,之后就任我地自己开餐la~
Goobne真系一间高质素韩式烤鸡,仲有太多口味未试🙈🙈
下次再黎食过~~~