2018-07-05 73 浏览
作为港岛区嘅上班族,系忙忙碌碌嘅生活中最大嘅乐趣就系揾唔同嘅好嘢食,今日放lunch去咗上环揾食,就见到呢间细细间主打健康嘅小店,价钱喺附近区域黎讲都算合理,有几个位,可以坐喺度慢慢食。佢有几款set俾人拣,我拣咗个南瓜蓉咖喱鸡饭,而同事就叫咗一个肉松拌黑蒜茄子泥饭,两个饭都好足料,跟餐仲有汤同埋特色饮品,好丰富!我个南瓜蓉咖喱饭鸡饭唔会太辣,因为加左南瓜蓉所以系甜甜地,除咗鸡肉仲有几款蔬菜好健康,其中一款仲要系我钟意嘅秋葵!同事个饭我都试咗两啖,个黑蒜茄子蓉好特别,相对其他嘅酱汁较健康,本来以为黑蒜会好浓好辣,但系原来都几易入口,有淡淡嘅黑蒜味,用黎捞饭一流!