依家大家都越嚟越注重健康素食店开得越来越多不过认真素食对肠胃的确好消化啲最近去左间铜锣湾新开嘅素食馆「放下素」自助餐形式 午餐$88位 晚餐$108位 食75分钟楼上餐厅去到环境唔错 够宽敞但素食款式比我想像中少呢(我睇人介绍有好多...有点落差)不过呢间嘅食物食落比我感觉偏住家𩠌口味唔系重口味 食材都偏向天然派🎃南瓜汤饮得出真材实料 南瓜味浓 用薯仔去整到咁浓稠🥔特别欣赏佢哋嘅汉堡扒 同我想像中嘅好唔同 用咗好多种豆、粟米、萝卜等去整 炸得好香口 但又唔会油腻 食落有少少烟韧口感好特别👍🏻Pizza虽然无近照 但我食左觉得好正❤️虽然只系简单嘅芝士同番茄酱 但薄饼底系薄嘅麦饼干口感 芝士味又香 同茄酱酸甜味好夹🥰其他菜式水准都唔错 唯一要挑剔就系少选择但特别要赞茄子做得超好 中间唔会索晒油 好味😆紫薯西米露又系好食!紫薯好粉 西米露又煮得唔错 唔会好甜不过呢个就系唯一嘅甜品🍮真系比较少选择😬铜锣湾来讲呢个价钱好抵食但同类型嘅素食店价钱差唔多 款式种类更多样化 如果要保持竞争力 就一定要增加多啲款式🙌🏻不过呢间系煮得唔错 唔会好咸好重口味 健康素食👍🏻
依家大家都越嚟越注重健康
素食店开得越来越多
不过认真素食对肠胃的确好消化啲
最近去左间铜锣湾新开嘅素食馆「放下素」
自助餐形式 午餐$88位 晚餐$108位 食75分钟
楼上餐厅去到环境唔错 够宽敞
但素食款式比我想像中少呢(我睇人介绍有好多...有点落差)

不过呢间嘅食物食落比我感觉偏住家𩠌口味
唔系重口味 食材都偏向天然派