2024-03-02
- 中环|Mother Pearl -▪️仙芋抹茉🍵层次分明,最上面系抹茶米盖,然后系沁香茉莉奶茶,茶香突出,再配上仙草、芋泥、红豆,好足料嘅感觉▪️晴天芒芒🥭以芒果、热情果制成沙冰,饮落酸酸甜甜,好fresh,配上椰子奶盖,增添淡淡嘅椰香,再加埋罗汉果茶啫喱、蝶豆花奇亚籽啫喱、椰果,口感好丰富▪️抹茶海盐麻糬曲奇🍪▪️特浓朱古力麻糬曲奇🍪麻糬曲奇有4款,分别系红丝绒、伯爵茶、抹茶海盐,同埋特浓朱古力。抹茶味道清香,麻糬拉丝,而特浓朱古力就有唔少朱古力粒,更有咬口▪️西西里菠菜素批🥟爆芝脆批同样有4款,拣咗西西里菠菜,入面包住满满嘅菠菜同芝士,再配上酸酸辣辣嘅西班牙莎莎酱,健康得嚟唔会太过单调Mother Pearl📍中环摆花街23-39号中环大厦地舖📍湾仔大王东街2-4号安兴大厦地下3A号舖📍铜锣湾景隆街2号地下D号舖📍尖沙咀梳士巴利道3号星光行2楼诚品生活L216号舖📍旺角太子道西193号MOKO新世纪广场MTR楼M31号舖📍将军澳坑口重华路8号东港城1楼125号舖
▪️仙芋抹茉🍵
▪️晴天芒芒🥭