2017-09-13 366 浏览
其实好似我呢啲上班族 要谂出街食啲咩既健康野 真系好难!上个星期有啲唔节制 已经肥咗3kg 加上又少食菜 好少poorpoor 所以今个星期点都要食清啲!!!深水埗呢间茶餐厅 系我觉得香港少有有健康早餐嘅茶餐厅 餐厅用咗紫白色做主色 望落好精神 有唔少卡位 感觉私隐度高鲜杂菌米线 配 煎双蛋饮热柠茶$30我谂呢个配搭 点都畀沙嗲牛面𠮶啲早餐健康挂 鲜杂菌米线嚟到 佢个鲜杂菌有上汤汁包裹著 食落口几鲜甜冇草青味 而且口感好爽口有冬菇大鸡脾菇同草菇 仲有几条烚椰菜 火后处理得啱啱好米线好滑溜有咬口 煎双蛋系太阳蛋 用咗圆形模去煎 外型好靓仔 蛋边煎到脆卜卜 蛋黄仲系流心嘅 连埋米线食一流! 汤底唔算话好咸有淡淡嘅鸡汤味 叫咗热柠茶好耐都未到 叫侍应帮手吹下佢 吹咗两次终于黎 热柠茶又苦又涩 柠檬一笃就烂所以好酸 饮咗两啖就冇饮到 除咗饮品之外 个米线都好满意会再嚟食

鲜杂菌米线 配 煎双蛋饮热柠茶$30

我谂呢个配搭 点都畀沙嗲牛面𠮶啲早餐健康挂