餐厅: 健康齋廚
资讯:

2018-07-31 273 浏览
平时大鱼大肉开耐唔耐要食下素 朋友介绍左间街坊素菜 虽然扮肉既素因为酱汁呀煎炸呀好食 但就咁用蔬菜做既原来都可以好正 红烧豆腐 $55豆腐超滑 但唔会一夹就散 豆腐份量好多 又有好多蔬菜 清清淡淡唔会过咸鲜准山炒南瓜 $65 自己买过鲜准山整 觉得处理好麻烦 见到依度有即刻点左 椰汁香味好强 准山爽口挂汁 南瓜好淋好甜 一爽一淋同椰汁都好夹 朋友食到汁捞饭豉汁素鳗鱼 $65用紫菜包住卷成柱形既腐皮 加埋个鼓汁 岩晒又钟意鳗鱼又钟意腐皮既我 唔油腻又有唔同蔬菜配搭 而且用瓦煲上一直保温 红烧竹笙翅 $45/碗 - 好足料仲嗌左支雪耳水 $15/支 - 只有雪耳本身淡淡甜味 冇加糖 而且饮落几杰身 真料实料呀见成晚黎既似乎都系街坊 有一家大细入黎 见店主拎左架车仔俾个小朋友 应该系佢地上次黎留低左 小店低调亲民 又平又好食 虽然唔系住附近 但都会想再黎呀

红烧豆腐 $55

鲜准山炒南瓜 $65