2023-03-06 80 浏览
大部分时间都带饭,但有时候都会心思思想食下外面嘅餐厅,最近就比我发现公司附近开左呢间 Chill 轻食 300 kcal,主打健康高蛋白轻食 😍 见佢嘅 set 都几丰富,仲有个蛋白杯 🤤 一于去 chill 一下 😎首先饮左嘅蛋白杯先,每杯大约 80-100 kcal,一杯已经有 10g 蛋白质 👍🏻 重点系佢好多味可以建 😍 有生果类又有咖啡、云尼拿等嘅味道,今次我就拣左曲奇味,香得黎又唔会好甜,入面仲有仙草同埋菠萝粒,口感几好 👍🏻跟住就食主菜,我同同事拣左慢煮无激素鸡胸配职人手作荞麦面,鸡胸好 juicy,仲有少少黑椒,几香口;荞麦面都几弹牙,再配埋个主厨拍板嘅 Chill Salad,今日系蛋白粟米沙律,食落完全唔 heavy,啖啖滋味之余同时亦好健康 🫶🏻最后再饮埋杯排毒爆脂茶,有包括红茶同绿茶等嘅茶叶精,仲有华儿茶素同埋芦荟汁,抗氧又排毒,饮落味道都几得意,微酸有少少茶味,完全唔甜,都几解渴 😊好多人仲会唔会健康轻食就系无味同唔饱 🙈 但你黎食一次就会完全改观,唔关止味道几好,而且唔好睇佢细细份咁,食晒真系非常饱 😏 而且个餐仲好打卡 able 添 😍 以后想出去食饭又多

好多人仲会唔会健康轻食就系无味同唔饱 🙈 但你黎食一次就会完全改观,唔关止味道几好,而且唔好睇佢细细份咁,食晒真系非常饱 😏 而且个餐仲好打卡 able 添 😍 以后想出去食饭又多个健康选择了 😎