2020-11-01
1965 浏览
友人推介西湾河嘅沁沁面好好食 , 就嚟试下呢间小店 ~~ 请真食店门面唔吸引 🤨🤨 , 亦唔起眼 , 如果唔系友人话好食 , 应该唔会主动入去食 😅😅 食店细细间 , 大概有 20 个座位左右 , 地方干净企理 餐牌 :沁沁面 ($43)外貌唔算吸睛 , 有一堆木耳片 , 2 粒西兰花 , 鸡肉丝 , 半只卤水蛋 , 鸡肉丝好似煲汤鸡肉咁冇乜味 🤨🤨 , 小小鞋口 , 木耳片大大片 , 个人觉得木耳丝口感较佳 , 值得一赞系卤水蛋 🤤🤤 , 非常入味 , 半粒真系唔够喉 , 系成碗面最好食嘅食材 😂上海拉面软硬度适中 , 冇乜特别 , 秘制人参鸡汤底唔错 , 仲有一小节花旗参 , 汤底接近冇油 , 清得嚟够味 , 钟意饮汤嘅朋友绝对值得一试 😌 , 不过面底同埋配料就冇乜特别啦 🤔🤔醉鸡卷 ($25)超抵食 ! 外表都唔错 , 酒味适中 , 鸡肉口感中规中举 , 呢个价钱仲想点 😜😜自家制罗汉果茶 (跟汤面加 $5) 有热 , 常温 , 冻选择 , 味道有家的感觉 😂😂 ~ 整体黎讲 , 小店食物偏健康养生 , 钟意饮汤 / 比较淡口味嘅朋友可以一试 😀😀
餐牌 :
有热 , 常温 , 冻选择 , 味道有家的感觉 😂😂 ~