2022-04-03 24 浏览
手摇饮品近年大行其道,夏天更系点都有杯系手。而近年都比较出名既Nuttea系较健康嘅手摇饮品。Nuttea 系主打坚果奶,相信比较注重健康嘅人都会用植物奶取代牛奶。今日试左两杯饮品一杯系手冲黑糖坚果奶咖啡同另一杯系火龙果坚果奶。主打坚果奶当然要试试。先讲手冲黑糖坚果咖啡,职员冲咖啡时都好准确量度分量,非常用心制作,坚果奶同咖啡味道好夹,好重坚果奶味,好快就忍唔住饮完。另一杯火龙果坚果奶另外加左燕麦粒,其实佢仲有四元加料,分别系黑糖冻、藜麦、燕麦同埋寒天。所有野听个名都好健康咁。火龙果坚果奶会饮到d西瓜味,可能加埋西瓜汁落去打,成件事好清新好match,好似饮紧果汁咁,叫左无糖,因为有果糖所以又心理上觉得更加健康。下次试埋佢既坚果奶盖茶

今日试左两杯饮品

下次试埋佢既坚果奶盖茶
2022-04-02
5 分钟 (外卖自取)