2018-01-05 461 浏览
今日黎到湾仔食饭,系网上揾到呢间餐厅,系全港唯一一间秘鲁菜!!我同友人觉得好特别,于是决定来试试芜荽饭 🌿牛油果 🥑洋葱 秘鲁油封鸭髀 🍗所有配料一齐食感觉好味又健康鸭髀用刀一督落去就知道质素好好,完全唔洗切已经离骨,咸香适中。芫荽饭,相信出面冇咩餐厅会有咁特别嘅饭。真系啖啖芫荽味,虽则不会很浓,但我就觉得恰到好处,配上软熟creamy嘅牛油果🥑一齐食,味道上了一层次。最最喜欢的是,面头有加腌制嘅酸洋葱,应该是秘鲁的特色,非常开胃,拌著吃清晒成蝶饭都冇问题!牛心嘅串烧又系第一次见,牛味都几浓同埋估唔到佢咁腍串烧上边有秘制嘅香料,似有香草底下有好调味过嘅薯仔,淋上酸辣嘅酱汁,独特之余又match到无论主角牛心定配角薯仔都做得几好餐包系法包,健康到爆,好浓郁嘅麦味,但我都系钟意油腻嘅面包😂呢d就不太欣赏总括而言呢次"秘鲁之旅"冇中伏冇踩地雷!有佢嘅独特性,值得一试!
油封鸭脾
芜荽饭 🌿牛油果 🥑洋葱 秘鲁油封鸭髀 🍗
所有配料一齐食感觉好味又健康

牛心串烧

牛心嘅串烧又系第一次见,牛味都几浓同埋估唔到佢咁腍

串烧上边有秘制嘅香料,似有香草
无论主角牛心定配角薯仔都做得几好

餐包