2022-03-14 254 浏览
中环最近开左一间新餐厅✨ʜɪɢʜʟʏ ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ✨好多野食都系ɪɴ-ʜᴏᴜsᴇ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ 部分菜式可以拣素食(V)或非素食款(NV)非常特别亦好健康😛有好多ғᴜsɪᴏɴ菜式每款都好有惊喜餐厅环境优美😍好啱打卡有红砖墙、水泥墙职员主要都系外藉人士而且非常热情不停介绍餐单各款美食-sᴛᴀʀᴛᴇʀ-🔸ʙʀᴇᴀᴅ个餐前包不得了。平时食开都系餐包或者黑糖包。今次竟然系梦幻粉紫色嘅包。老板话佢地用左purple corn去整,所以呈紫色,个包外脆内软。连d牛油都系餐厅ɪɴ-ʜᴏᴜsᴇ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ👍🏼好有心思🤗🔸ᴄʜɪᴇғ’s sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴀǫᴜᴀ sᴘᴀʀᴋ sᴀʟᴀᴅ (ɴᴠ) $128我地拣左非素食款,有三文鱼。摆盘真系不得了,前菜沙律已经有金箔。平时沙律都系菜多。呢个沙律竟然一反常态用海藻,仲要好好食!-ᴍᴀɪɴs-🔸ᴄʜɪᴇғ’s sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴄᴀʀᴀʙɪɴᴇʀᴏs (ɴᴠ) $328有两只西班牙红虾,好大只爽口,好好味!用左少量辣椒好香,但唔辣。个饭好浓虾嘅味道😍🔸ʙᴜᴛᴛᴇʀ ᴊᴀᴄᴋ’s ᴄʜɪᴄᴋ (ᴠ) $238呢款有Indian food风
中环最近开左一间新餐厅
✨ʜɪɢʜʟʏ ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ✨
好多野食都系ɪɴ-ʜᴏᴜsᴇ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ
部分菜式可以拣素食(V)或非素食款(NV)
非常特别亦好健康😛

-sᴛᴀʀᴛᴇʀ-
🔸ʙʀᴇᴀᴅ

-ᴍᴀɪɴs-

🔸ʙᴜᴛᴛᴇʀ ᴊᴀᴄᴋ’s ᴄʜɪᴄᴋ (ᴠ) $238
呢款有Indian food风味!个味有少少似系印度餐厅食嘅butter chicken香味,但唔辣!由于呢款系素食,所以配搭唔系鸡肉,而系豆腐及菠萝蜜,出奇地配搭到好好味!

-ᴅʀɪɴᴋs-
🔸ʟᴀᴛᴛᴇ $40
好香浓咖啡☕️味,无加糖落去但有奶,所以入口香滑。

🔸ᴘᴜʀᴘʟᴇ ʜᴏʀɴᴇᴛ $68
呢杯其实系一杯燕麦奶加左purple corn、蝶豆花、蜜瓜、士多啤梨、玉桂冲凉出嚟。因为有蝶豆花,所以颜色呈紫色。呢个配搭好特别,而且好好饮😍用燕麦奶感觉更健康😋
2022-02-05
午餐