餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2024-02-23 50 浏览
大南街一向都系Cafe嘅集中地,而不知不觉呢度都开咗间Poking嘅舖头。远远已经望到七彩嘅霓虹灯招牌,门面有唔少特色嘅摆设。店舖整体风格简单,但环境舒适!今次就叫咗两碗不同嘅配搭:- 沙律菜+ 三文鱼 + 柚子酱油醋- ⁠寿司饭 +三文鱼+辛味蛋黄酱主菜同三文鱼嘅份量,平均三文鱼亦都唔会太少!就算食到尾,都依然可以一啖三文鱼一啖饭咁食!Menu有唔同嘅配料俾大家选择,例如青瓜、鸡蛋丝、麻酱豆腐、粟米粒等等。再加埋香脆嘅蒜片,可口嘅木鱼碎、紫菜碎,份量一定够!酱汁亦都系其中一个主要嘅环节。辛味蛋黄酱系比较特别,poking配上辣味嘅酱汁,的确系比较少见,食落去感觉新鲜惹味!而柚子酱油醋就带有清新嘅微酸、微甜,食落去同蔬菜煮食相当夹!今次真系十分开心,因为又揾到一间好味而健康嘅食堂!

今次就叫咗两碗不同嘅配搭:
- 沙律菜+ 三文鱼 + 柚子酱油醋

- ⁠寿司饭 +三文鱼+辛味蛋黄酱

今次真系十分开心,因为又揾到一间好味而健康嘅食堂!