2019-08-04
#忠孝东路 (尖沙咀)尖沙咀弥敦道63号国际广场3楼306号舖-----热爱台湾嘅香港人 对忠孝东路呢个地方肯定唔陌生 B仔亦唔例外 所以见到呢间以忠孝东路为名嘅餐厅开左系Isquare就一直都好想试下 正好前几日系Isquare做完facial 就自己一个黎左呢度食晚餐😊-红油龙抄手($45)一共有五粒 每粒抄手都非常大粒 内馅多肉少菜 口感非常扎实 食落啖啖肉 红油汁比想象中辣 吞落去之后 麻劲颇强 爱辣之人会中意 但唔食得辣嘅朋友仔可能会顶唔顺😜-香酥排骨蛋炒饭($78)蛋炒饭蛋香浓郁 米用珍珠米 粒粒都好饱满 炒的干身唔油腻 而呢度嘅香酥排骨就同我想像中嘅香酥排骨有啲出入 平时台式香酥排骨通常系连骨嘅肉切粒黎炸 但系呢度嘅香酥排骨就完全冇骨 只有切片嘅肉 肉嘅边缘带少少酥脆感 而中间肉嘅部份就非常嫩身 肉同肥肉比例大概系9比1 只用少少椒盐作调味 非常健康 毫无Heavy感 食晒咁多肉都感觉轻盈 同平时好热气嘅台式酥炸排骨大相迳庭 😆-----👶🏻B仔整体评价:7.9/10个👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10个👍🏻👶🏻B仔环境评分:8/10个👍🏻👶🏻B仔味道评分:8/10个👍🏻
#忠孝东路 (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道63号国际广场3楼306号舖
👶🏻B仔整体评价:7.9/10个👍🏻