2008-06-23
烧豆 ~ 以前行街个阵妈咪成日都会买比我食 , 不过细细个又点会识得分好唔好食 , 宜家大左先发觉原来咁出名 , 所以就去买返黎食怀旧一下啦 , 味道依然十年如一日冇变过 , 热辣辣皮又软身 , 豆沙馅分布平均而且唔会太甜 , 面头仲有d芝麻多左一股香味 , 真系好好食。 笑口枣 ~ 我本身系好钟意食 , 每次去喜宴最后一道甜点有笑口枣既话我都会食大半碟 , 今次第一次试呢度既笑口枣 , 口感好松脆 , 入口又香芝麻味 , 令人想食完一粒又接著一粒呀。 合桃酥 ~ 虽然同其他买地方既味道差不多 , 不过呢度赃在价钱平又大块 , 食左一半已经觉得有少少饱呀。 皮蛋酥 ~ 胀卜卜外皮松香而且又系新鲜出炉 , 入面既皮蛋又好食wor。其实仲有好多野想买黎试 , 例如: 米通,老婆饼,咸蛋散,牛耳仔等,,,好彩地点方便就脚 , 随时想再去买黎食都无问题。