2018-12-29 675 浏览
去到登龙街,求其拣一间食肆,就入左呢间鸟本,落楼先知原来系出名食厨师发办 ⊙ω⊙*环境*(隔离系间酒吧,出电梯第一时间系见到间酒吧先,我地差啲以为去错层...... 餐厅入口其实系右边)整体环境唔错,我地无订枱,所以坐普通位,眼见有高枱、室外位(呢晚太大风,虽然有火炉,但有一枱人坐左一阵都转返入室内)同贵宾房(开头见到房入面有好多酒,仲以为系有间房专放酒XD)*食物*3款鱼生,好新鲜另外叫左7款熟食,豆胃最钟意食芝士秋葵毛胃最钟意溏心蛋猪肉卷同和牛横隔膜肉 (溏心蛋似乎系呢间餐厅嘅得意之作,基本上有溏心蛋既都有厨师推介)挂住食,完全唔记得影相 ╮(╯_╰)╭ (上)牛舌(左)芝士秋葵(右下)食剩最后一粒鸡肾最后叫左个甜品,炸蕃薯配云呢拿雪糕,蕃薯条炸得好香口,呢餐有个好完美的结局另外值得一提个芝麻酱,每人一碟,点串烧食嘅,豆胃食唔停口(≧ω≦)*服务*豆胃其实好满意侍应嘅服务,殷勤、亲切,你问佢有乜推介都会好详细答你不过,有啲朋友大概会觉得佢地太随性,唔够专业,例如佢地会系客面前倾计讲笑,挨身挨势,或者系室外座位区入返室内时,会摆出好夸张嘅「冻到震」表情,然后个身跟住震(真心系夸张,唔

*环境*

*食物*

3款鱼生,好新鲜

另外叫左7款熟食,豆胃最钟意食芝士秋葵

挂住食,完全唔记得影相 ╮(╯_╰)╭

(上)牛舌
(左)芝士秋葵
(右下)食剩最后一粒鸡肾

*服务*

不过,有啲朋友大概会觉得佢地太随性,唔够专业,例如佢地会系客面前倾计讲笑,挨身挨势,或者系室外座位区入返室内时,会摆出好夸张嘅「冻到震」表情,然后个身跟住震(真心系夸张,唔系真冻到震,其实佢嘅肢体语言几好笑,豆胃睇得几开心);最差一个应该系倒水嘅时候倒泻一大滩水,整湿左毛胃个电话,但佢完全无发觉(ー_ー)!!
2018-12-28