餐厅: 海港酒家
资讯:

2024-06-15 2007 浏览
昨日公司拜神,每个同事各自买一啲食物,我就去咗维景酒店嘅海港买烧肉同叉烧各半斤,加埋$120,点知斩咗出嚟,两盒加埋半斤都冇,烧肉得几粒,睇个样好干,好似隔夜咁,一睇就知唔系半斤。返到公司,有另外一个同事都系买烧肉,佢喺烧味舖,买左腩肉同腩骨各半斤,比我贵少少,加埋$145。但系真系冇比较冇伤害,佢啲肉又松软又新鲜,𠮶啲皮睇落好脆,份量多过我三倍,搞到同事以为我缩骨买少啲。之后食落同事仲话我买啲烧味好咸,咸到苦。真系乜面都冇晒,以后都唔好喺海港买烧味啦,尤其是维景酒店呢间分店,食物品质奇差,同事话喺第二间分店买过都冇咁差嘅。

之后食落同事仲话我买啲烧味好咸,咸到苦。

2024-06-14
15 分钟 (外卖自取)
午餐