2021-05-20 201 浏览
今日同屋企人去呢间红楼食鸭,中间叫左一只全鸭,一开始都唔知呢间野咁伏,因为我啊妈想拿只鸭身反屋企煲汤,佢地就话d 鸭俾师傅片过,会好唔靓仔,暗示拿反去都无mud 肉,咁我家姐就想唔要,但因为我啊妈系师奶,觉得几大都唔好浪费,因为只全鸭要698蚊,咁好啦,上菜gei时候,我地食食下发现点解d 鸭一半左右都系得皮,一半皮连肉gei,d 肉都好少,跟住因为唔系咁饱,又觉得只全鸭点解3个人食都唔够饱,我地就打开包好只鸭啦,点知只鸭基本大部分gei 肉都无处理过,真系见到好火,如果唔系我啊妈坚持要拿反屋企煲汤,真系唔知佢地咁样处理只鸭,我唔知佢地点解要阻挠我地拿反只鸭身,我唔知佢地系惯常咁随便dump左食客只698蚊gei鸭落垃圾桶,一系就自己师傅食左去,完全lum 唔到咩好gei解释。我奉劝各位食客,点都要拿反只鸭身走,真系唔食唔知呢间野咁唔专业😡