2015-08-23 719 浏览
同事介绍,话美孚有间新开既私房菜,味道同服务都大赞,所以决定去试一试。不过间私房菜要提早book位,佢个whatsapp菜单俾你,定左菜单之后就要先入$500,咁先叫成功book枱。我同男友就简简单单叫左两个双龙宴套餐。入到去,得几枱客,环境够晒清静,我喜欢,因为而家系香港安安静静唔使逼唔使筏咁食餐饭都几困难。坐左无几耐,待应就自动帮我地上菜。小菜系芥茉蟹籽墨鱼及蒜片牛柳粒 – 个墨鱼好爽口弹牙,不过我就觉得芥茉味唔够重,个牛柳粒好正好香,唔会太熟,呢个建议大家快食,冻左无咁好食。宫廷鲟龙筋 – 我完全唔知咩系鲟龙筋,只知佢系一个汤羹,D筋好爽口,睇落好似雪哈膏,应该有好多骨胶原,哈哈蒜蓉开卣蒜龙虾 – 呢个一般啦,不过不失海参扣鹅掌 – 海参同鹅掌都好淋,尤其系海参,同个汁好夹,建议切细旧D,可以吹多D汁,食到呢道菜已经饱左7成盐焗乳鸽 – 唔狩好食,我都系喜欢鸿烧乳鸽日本大根西红柿 – 食左咁多肉,腻腻地,食番个清清地既菜去一去油,感觉餐厅好用心,同个菜present得好靓最后系甜品,有成3件咁多,我最喜欢个蛋白杯杯,另外两件都太甜了个餐如果包埋杯冻饮就更好啦!
蒜蓉开卣蒜龙虾 – 呢个一般啦,不过不失
盐焗乳鸽 – 唔狩好食,我都系喜欢鸿烧乳鸽
个餐如果包埋杯冻饮就更好啦!
2015-08-15