2017-03-02
个名咁有诗意,我依个伪文青就俾佢吸引左,即刻觉得个名想表达谈笑风生,择日再说,食肆黎讲真系靓名。(利申系我估既)不过地理位置都几隐世,沿途都系车厂,有不少车泊系路边,唔专门揾都唔会知,上到去就会见到,门口几部单车同旧香港既摆设装修, 就好似由繁忙既街道,踏入以前旧香港既世界,菜式都算西餐,以前旧香港食西餐都非富则贵,依次仲唔幻想自己系贵公子!菜单菜式好似会定期更换的。今次我叫左鸡肉配玫瑰泡沫咖啡~首先上既系暖粒粒脆卜卜既麦包。咖啡其实我唔识饮,好似有玫瑰味又好似冇。主菜黎到鸡+栗米饼,首先鸡肉十分嫩口,配上忌廉,同栗米汁,而且加上孜然同蒜头,味道再多一点层次!至于栗米饼,炸得好好,外面好脆,内里软绵绵好似蛋糕咁,不过冇乜味,要沾多d忌廉同栗米汁先觉得好食~环境同食物既关系,好快就食完,其实想再叫多份甜品食,可惜餐厅既甜品同正餐一样,唯有下次有机会先再试啦!
不过地理位置都几隐世,沿途都系车厂,有不少车泊系路边,唔专门揾都唔会知,上到去就会见到,门口几部单车同旧香港既摆设装修, 就好似由繁忙既街道,踏入以前旧香港既世界,菜式都算西餐,以前旧香港食西餐都非富则贵,依次仲唔幻想自己系贵公子! 菜单菜式好似会定期更换的。
今次我叫左鸡肉配玫瑰泡沫咖啡~
首先上既系暖粒粒脆卜卜既麦包。 咖啡其实我唔识饮,好似有玫瑰味又好似冇。 主菜黎到鸡+栗米饼,首先鸡肉十分嫩口,配上忌廉,同栗米汁,而且加上孜然同蒜头,味道再多一点层次!
至于栗米饼,炸得好好,外面好脆,内里软绵绵好似蛋糕咁,不过冇乜味,要沾多d忌廉同栗米汁先觉得好食~ 环境同食物既关系,好快就食完,其实想再叫多份 甜品食,可惜餐厅既甜品同正餐一样,唯有下次有机会先再试啦!
题外话/补充资料:
Blogger: 香港爱玩生 - iplayhk.com