最近白布街有间新插旗,主打备长炭串烧料理嘅专门店,估唔到新开张已经都几full,好彩朋友有订到枱,建议到访嘅话都可以先订枱~呢到主打其实系烧鸟,所以鸡串烧嘅款式特别多,除咗平时都常见嘅鸡尾、鸡颈肉、手羽先、鸡肾外,呢到仲有唔少心思之作,例如系鸡肠紫苏虾卷,最正系呢到有每日限量嘅提灯,自己觉得食落去有啲似百页豆腐嘅texture都几得意~平时都一定会叫嘅自家制鸡肉棒,加埋月见汁系邪恶到极致🫡同朋友都要咗一份蕾.釜饭share,釜饭一上枱卖相超靓,面头除咗满满嘅鸡肉同菇菌,中间粒梦皇蛋黄劲精神(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 捞匀之后蛋汁包住饱满嘅饭粒系劲幸福🩵除咗烧鸟,自己觉得一定要试嘅就系白鳝,真心劲厚肉,个鱼皮烧到微微焦脆,鱼肉食落去好爽脆!牛舌乱切都唔错,入面仲系微微粉嫩,而且几有嚼劲🤤墨鱼汁香肠都几得意,食落去几香,仲有啲特色串烧,自己都系第一次试豚肉生菜卷同豚肉炒面卷,豚肉生菜卷外面以照烧汁调味,入面生菜都几juicy~蔬菜串烧仲要咗小青椒同翠玉瓜,翠玉瓜以胡椒调味,食落去系爆晒汁咁🥰最正嘅系呢到仲系Sake bar,有好多唔同款式嘅清酒,今次试咗款仙禽酒造嘅无垢无滤过原酒,饮落去甜中带后劲少少

平时都一定会叫嘅自家制鸡肉棒,加埋月见汁系邪恶到极致🫡

牛舌乱切都唔错,入面仲系微微粉嫩,而且几有嚼劲🤤

最正嘅系呢到仲系Sake bar,有好多唔同款式嘅清酒,今次试咗款仙禽酒造嘅无垢无滤过原酒,饮落去甜中带后劲少少酸,矿物味比较重~如果太多清酒眼花撩乱唔识拣,都可以问店员畀啲意见,佢哋都可以就住个人口味推介😛
同埋呢到有好多啱佐酒嘅小食,例如酱油渍鲍鱼、酒盗芝士、炸广岛蚝等,鲍鱼都几软腍,炸广岛蚝都几饱满,炸得好酥脆,同朋友过嚟小酌几杯食下snacks都得🤣

总括嚟讲,呢间以串烧嚟讲都几高质素,环境亦都都几舒服,推介大家可以一试😆