2012-10-08 23 浏览
是咁的, 昨日,我地一行19人经过乐道,黎到有个以啤酒作卖点既餐厅酒吧,The Roundhouse。哈哈……我当堂吓左一跳,然后得啖笑。呢间餐厅,居然d侍应好似赶客咁,咁即系分明当我流o者!拿!我地就keep左个生日蛋糕,你出蛋糕前都应该问一问几时出丫,佢睬你都o徒气,直情一收晒碟就自动出,呢d就叫有效率喇。呢度边个生日,只要出之前问一问,就算timing唔好都算数,因为佢冇问丫嘛。佢问左呀,就唔洗问正生日果个啦。你话我要求太苛刻呀,我够话佢做野赶客咁咯。望咩呀﹖条气唔顺呀﹖发个食评黎大家研究下。当然,哩餐饭每人三四百蚊就唔在讲架啦。食咩呀﹖食野唔使钱呀﹖抄底佢联络电话系香港︰2366 4880,我再重覆一次系香港︰2366 4880。你唔去食都冇所谓,因为呢d唔系你既损失。十点后钟唔好打去,因为佢地应该赶收工!认真讲番, 其实d食物唔差, 价钱都叫合理,啤酒选择真系多, 但啤酒既口味都系饮番饮惯果d好d,试其他口味随时中伏...最主要想讲既都系服务态度,话说我地都算多人, 又饮下酒倾下计睇下波咁,stay几个钟都唔算过分,我地接近8点拎台, 走果时都系11点左右(再stay都无瘾)
是咁的,

认真讲番, 其实d食物唔差, 价钱都叫合理,
啤酒选择真系多, 但啤酒既口味都系饮番饮惯果d好d,
试其他口味随时中伏...

最主要想讲既都系服务态度,
话说我地都算多人, 又饮下酒倾下计睇下波咁,
stay几个钟都唔算过分,
我地接近8点拎台, 走果时都系11点左右(再stay都无瘾)...
话说, 我地台面d食物都未完全食完, 就好似好赶咁问你食咩甜品,
都算喇, 可能佢地系sale效率啦, 但食完甜品, 隔左阵就自动出我地自己拎黎既蛋糕,
喂, 大佬呀, 我地本身打算正正12点先出或者临离开前既,
我地都冇叫过你出, 你冇啦啦拎个蛋糕黎, 点晒蜡烛咁问边个生日,
你唔系应该一早问左先咩, 拎住个蛋糕走到过黎先问?
我地当场呆左
, 反问番边个叫你依家出蛋糕,
佢竟然答: 乜个蛋糕唔系你地既咩?
系我地架, 咁又点呢但?
算喇, 费事拎黎拎去喇, 你咁做都系想我地快d走者,
好啦, 此地不留人, 再留多一时三刻都无意思...

后记: 其实拎住个蛋糕问边个生日果时, 咁岩问正生日果个,
情况就好似想当年岩布先尼o系亚视被邀请唱happy birthday to me 咁...
再者, 我唔明点解要咁rush, 我由坐低至到离开, 都未试过满7成人,
再加上我地唔系斋坐啵, 张单都已经$6,200喇,
都仲不断叫紧drinks, 究竟急d咩呢?
可能我地比较嘈吵, 但一间餐厅酒吧, 有波睇, 唔系要非常宁静呀?
我地咁多人, 嘈少少就一定架啦, 唔满意或有人投诉的话,
你大可以同我地讲丫, 赶客既服务就真系唔可以接受
2012-10-07
庆祝纪念