2012-01-27
响观塘行完年宵, 成班人冇野做, 紧系去食糖水, 坐低倾下计, 打发下时间但系观塘糖水舖唔系咁多, 而且好多人都系行完花市, 跟住食糖水, 所以都几难揾到位座但系谂唔到响街角, 见到间糖水舖, 而且唔系好多人等位, 所以大家都帮衬呢间啦等左一阵终于有位, 入到去, 原来系出名食"姜汁撞奶", 但系细心再睇下餐牌, 见到有刨冰食, 仲要有三种生果配一种酱汁. 价钱都系18元,天寒地冬, 有人话不如试下冰冻感觉, 所以就叫左个芒果, 菠萝, 椰果加士多啤利汁的刨冰食.可能真系即叫即做, 所以都等一阵先有得食,见到个食品, 哗~~唔系一般新式糖水舖的一片片的刨冰. 原来系一粒粒碎的传统的刨冰.而且D士多啤利汁系后加上去, 所以D刨冰好似D水晶咁, 外观都几特别.食落口, 有口感, 一粒粒的感觉, 生果和酱汁都不错.可能天气冻关系, 个刨冰唔系溶得好快, 食到尾都未溶晒.我谂如果夏天食, 可能更受欢迎,
可能真系即叫即做, 所以都等一阵先有得食,
食落口, 有口感, 一粒粒的感觉, 生果和酱汁都不错.
可能天气冻关系, 个刨冰唔系溶得好快, 食到尾都未溶晒.
我谂如果夏天食, 可能更受欢迎,