2018-09-11
入到门口见到3位门将,每人手拿著牌分别写『欢迎光临』、『北京老家』、『谢谢』可以埋去影相打卡,再上一层木楼梯,真系好有番老家既感觉上到黎地方好大,装修好花心思古代中国风格到处都系木门、木抬,木櫈……櫈上仲刻住干隆印章既字样😆地板都好似个铜钱既样茶壶、杯碟都印有戏曲人样就连厕所都布置成中国风,一看便知花了很多心思在每一细节上老家心灵美红色一条条系生萝卜腌制而成既前菜,对于我非常爱吃酸的好喜爱,空口吃了半碟,有朋友吃不惯说有苦味大娘烧肉饼肉馅多到满泻,个饼煎到脆卜卜,微微辣辣地北京口味偏重香港人偏淡食耐可能有点咸午门面青淮山薄薄一片有阵脆口,再加左芝麻炒猪颈肉非常香口,估唔到炒淮山都几好食,平时系煲汤先食到,猪颈肉好爽口唔会觉油腻,担担面成碗红色但食又唔觉得辣,肉酱好香,面条做到挂汤效果,食紧时候仲见到厨师突然系我地后面抬表演拉面,简单几下已经拉成面条,仲要系无断咖👏🏻高力豆沙热辣辣好烟韧,豆沙馅唔会超甜好食
茶壶、杯碟都印有戏曲人样
就连厕所都布置成中国风,一看便知花了很多心思在每一细节上
老家心灵美
大娘烧肉饼
午门面青
担担面
高力豆沙
热辣辣好烟韧,豆沙馅唔会超甜好食