2024-08-13
已经好耐冇嚟过上环呢边食寿司,以前仲喺中环返工嘅时候,成日都会过嚟上环呢间sushi masa食晏昼,因为最钟意佢啲嘢够新鲜,同埋加上系日本师傅主理,所以品质一定有保证!而呢度每月都有限定优惠,今次都唔例外,Follow餐厅IG 即送一客蕨饼,作为完美嘅ending。我地两个人今日真系好好彩,我朋友吧枱最后两个位。坐低之后睇咗一阵Menu,其实都好多lunch set options,最后都系选左个sushi set,沙律、蒸蛋、乌冬同埋10件寿司。我觉得呢间寿司店最好嘅就系去属于传统寿司店,所有嘅寿司都唔会有过分嘅装饰或者调味,真系俾你食到好纯粹嘅鱼生嘅鲜味,尤其是系个吞拿鱼,我好耐冇食过啲咁浓味嘅吞拿鱼,海胆同toro都好出色。甚至乎个乌冬我都觉得好好食,佢唔系好咸,汤底真系超级淡,但系就系因为咁样,令到你更加Focus on 乌冬本身个口感。