2024-03-20
讲起新蒲岗,相信大家都会谂到工厂区🤣不过同时佢都系一个充满cafe、餐厅小店,新旧共融嘅地区😁今次我哋去嘅就系当地名店,传统手拉面店😋🐷猪扒担担汤拉面 ($62) 呢个系我每次黎都会叫😝猪扒系厚切,软腍有咬口😋担担面汤底劲浓,劲香花生味🥜佢就好似用浓浓嘅花生酱调味,次次食到尾都会变咗花生拌面😛咸咸甜甜,再加埋花生香,好好食🤤🐏葱爆羊肉 ($88) 葱爆牛肉就食得多,羊肉就少见啲😆调味同平时食嘅葱爆牛差唔多,但就多咗阵羊膻味😋而且羊肉比得好多,好大碟😙爱食羊嘅人士必叫🤩🥟菜肉云吞(8只) ($52) 次次黎都会叫佢嘅招牌菜小笼包😝今次就换吓口味试吓佢嘅云吞🥟云吞大大粒,皮薄馅靓,调味温和,食得出食材鲜味😋原来汤底都唔简单,系猪骨浓汤,成碗都系用心制作
🐷猪扒担担汤拉面 ($62)
🐏葱爆羊肉 ($88)
🥟菜肉云吞(8只) ($52)