2024-09-29
呢间德美寿司对于我黎讲净系想用一个字黎形容:掂!餐厅划一以旧日式寿司店风格设计,刺身/寿司师傅既主理位置都有区分。刺身同热食选择都多,质素同价钱性价比高,难怪咁多人🐟鳕鱼白子 $88好难得有白子食,白子有用火枪烧香过嘅味道,上面放左D辣萝白蓉,下面有昆布汁。一粒粒白子食落外面脆身,咬开之后好棉化好香,个口感同味道都系好食到难忘嘅🤩🍱三色鱼生饭 $136望落新鲜,有三文鱼,油甘鱼,带子,蟹籽。切片唔薄,食落新鲜,醋饭算系岩岩好唔会太过酸,不过就未做到可以粒粒分明嘅效果,扣少少分但唔影响,最紧要刺身够鲜👍🏼🤤🍙芝士鳗鱼卷 $69食寿司食饭卷出好似欣赏一件艺术品咁,因为师傅手工好先唔会易散。呢件饭卷口感好好,有青瓜丝有鳗鱼同芝士粒,芝士味好重,鳗鱼个汁同油香都多🦢火炙鹅肝(2件)$68呢样要D时间等,烧香嘅鹅肝上面放左D炸蒜丝,入口有融化嘅口感,肝味够香,老实讲好腻但系真系好满足
呢间德美寿司对于我黎讲净系想用一个字黎形容:掂!
🐟鳕鱼白子 $88
🍱三色鱼生饭 $136