2023-10-08 30 浏览
同朋友去左食韩国烧肉,真系食得好开心呀!餐厅既装修系好地道嘅韩国风味餐厅,传统嘅小圆台同卡座都有!感觉就系去咗韩国!餐厅嘅牛肉套餐真系非常丰富,我哋试咗好多款牛肉,每一款都好好味!首先有酱腌特级牛肋骨同特级牛肋骨,真系咬落去好嫩好多汁,牛肉嘅鲜味真系一口接一口,令人难以忘怀!酱腌板键肉亦都好出色,入口嘅酱汁令牛肉更加香浓,令人回味无穷!唔止牛肋骨,套餐仲包括一个汤!而家有拣泡菜汤或者大酱汤,我哋拣咗泡菜汤,汤底酸酸辣辣嘅,令人胃口大开!讲返前菜,有豆角、泡菜同莲藕。豆角爽口嘅口感同泡菜嘅酸辣味道真系好开胃,莲藕则带有嚼劲,令人惊喜!最特别嘅系佢哋嘅配菜,有生菜、辣椒、蒜片同腌制葱,可以任叫嘅。生菜系烧肉嘅最佳伙伴,可以包住烧好嘅肉同其他配料,一口咬落去爽脆又清爽。辣椒同蒜片可以增添辣味同香气,而腌制葱则带有独特嘅风味,令烧肉更加丰富多样。餐厅嘅牛肉质量好高,每一款都好好味;汤同前菜都好好食;而且佢哋嘅配菜真系一流,令整个用餐过程更加丰富有趣!
同朋友去左食韩国烧肉,真系食得好开心呀!