2016-05-05 302 浏览
环境同气氛、仲有地理位置等等一系列嘅因素都系会变成我挑选餐厅食野嘅列表因素之一,所以综合咗咁多条件之后,有时候好难先至可以拣到几间嘅,毕竟唔会有餐厅可以做到完美嘅程度。我首先要提个系潮福蒸气石锅嘅炖汤,味道简直系唔得弹吖,可以同专业煲汤师傅阿姨相提并论喇,老火靓汤先至不过如此之嘛,很浓郁嘅汤味。鲍鱼都唔错下,虽然未达到顶级水准,但系都已经系超一级水准,鲍鱼肯定系属于一级原材料喇,会非常之新鲜,鲍鱼嘅原汁原味都可以完完全全包裹系入边,咬一啖落去,好似将成个鲍鱼都囊括于口中咁。蒸南非龙虾,宜家想起 都令人觉得回味无穷吖,龙虾肉真系好鲜嫩,龙虾龙虾,虾中之龙吖,点解就可以咁好味咧,完全令人沉醉其中喇,龙虾肉不会特别多,就系系正常范围之内喇,但系真系好想食吖,蟹膏都挺多的,蟹膏好有营养。
2016-04-19