2016-03-02
同友人晚餐,想揾地方可以倾到计既,友人拣咗工厦内既小店.小店系自助形式,自己揾位,自己攞menu ,自己落单.饮品选择好多,食品就比较少,今日拣咗all day breakfast 同忌廉蘑菇菠菜烟三文鱼意粉,饮品方面,我要咗杯香蕉朱古力,友人就要咗缤纷朱古力. 饮品用樽上,几有特色,个樽都几大个,所以分量都唔少! 香蕉朱古力果然好有香蕉味,留意返,系香蕉味唔系香蕉精油味! 朱古力味又唔会抢咗香蕉既味道,赞! All day breakfast ,同一般既all day breakfast 分别不大, 不过佢就用牛角包代替左多士,牛角包系热辣辣的,仲有蘑菇炒薯仔,炒蛋嘅份量都几多,炒蛋好滑好香奶味应该系用咗鲜奶黎炒,薯仔煎香左再用蘑菇炒过,配茄汁豆食味都几唔错,仲有两条香草猪肉肠. 伴点嘅沙律菜都唔马虎 忌廉蘑菇菠菜烟三文鱼意粉,呢个个买相有少少出人意表,全碟都系绿色,唔讲仲以为系一碟炒菠菜,但原来佢系用劲多菠菜同菠菜汁捞落个意粉度,烟三文鱼围边,虽然意粉有好多菠菜,但系一啲都无草青味,感觉都几清新添!烟三文鱼望落嘅份量唔多,但系绝对够每一啖都有三文鱼同埋意粉!我
小店系自助形式,自己揾位,自己攞menu ,自己落单.
我哋挂住倾计忘记咗影下cafe其他地方嘅相,cafe有一个角落有怀旧零食,应该系买嘅,不过我哋冇问到.
成个环境都唔错,都坐得几舒服,倾下倾下就两个钟喇!