2022-11-08
天气冻嘅时候就想食烧肉,软绵绵嘅牛肉,烧到噼哩啪啦嘅脂肪,冬天deserve呢种邪恶🧚🏻♀️👼🏻Yakiniku Great 用嘅系仙台牛,亦即系A5和牛。Lunch 我地拣咗Omakase松,因为和牛油脂太丰盈,其实7道菜都够满足🤰🏻其实7道菜就系7个唔同部位,佢有块牌仔标示咗有咩部位同埋建议烧几多秒,其实都系FYI,因为店员都会帮你介绍埋烧埋,好好服务。🙇🏻♀️🙇🏻♂️呢餐好耐之前食,具体每块肉系点已经讲唔出,每块肉都用咗唔同调味料,所以各有千秋、都好好食,烧嘅时间掌握得啱啱好就当然,和牛嘅油脂香真系无懈可击。🫶🏻但令我最印象深刻嘅系最后个饭。用咗酱油腌制嘅蛋黄,配上薄烧嘅和牛,戳穿蛋黄𠮶吓固然治愈,捞匀啲饭之后,又滑又香,完美嘅句号。💫💫