▫️中环街市开左间造型非常可爱嘅泰式甜品店😍 第一眼见到已经心心眼💕 作为甜品控嘅我忍唔住要即刻整返几件黎试下🥰🦐 冬荫功 $78▫️好趣致嘅迷你冬荫功😝 仲跟左对饼干筷子🥢 用上白朱古力制成碗🥣 无论虾身定汤底都造得好精致☺️ 估唔到一入口真系有浓浓香茅味,仲带点微辣好惊喜😳 🍜 船面 $78▫️迷你得意嘅船面造型蛋糕😆 今次系黑朱古力碗,装住浓郁幼滑嘅朱古力mousse🍫 仲有脆脆朱古力丸子好有咬口😋🥭 芒果糯米饭 $78▫️芒果造型非常相似!🤩 外层芒果粒粒带creamy口感,中间加入麻糬,烟烟韧韧好香甜🥭🥥 椰青 $78▫️白朱古力制成椰子壳,中间夹住椰子蛋白mousse,椰子肉同果冻,仲有朱古力条扮饮筒🤣 呢款椰子味好香又唔漏😌

🦐 冬荫功 $78

🍜 船面 $78