2024-09-11
之前嚟葵广扫街,炸鸡小店就只有CHOCK鸡。事隔几年,原来开左间新炸鸡店,不同之处在于新小店系配各款调味酱料,而非调味粉。同埋有我最中意嘅洋葱忌廉味!!😍 绝对唔可以错过。网上写小店下午1点开门,但星期一平日,我准时一点到达,仍然未开😂。半个钟后番嚟,已经有唔少食客。其实之前睇youtube见有人介绍,话平日唔忙果阵可以双并口味,但当日职员话唔并得。同埋由于小店位置又热又企满人,所以我地行开左。大概7分零钟番嚟,个职员好恶咁讲嗌左你个number好多次….😥洋葱忌廉炸鸡$48老实讲,价钱唔算平,一份只得五件🤔。首先试左个酱先,酸忌廉好滑,滑到痴唔实件鸡而跌哂落嚟;酸甜度适中,食到葱头嘅位置先会有葱香,个人觉得葱味可以再浓D。炸鸡炸衣好薄,即食好酥脆,不过琼油时间唔够,好多油。鸡件无乜特别,无腥味亦食唔出调味料。除非好中意食个酱,否则试一次就够,因为性价比唔高,同场仲有其他选择。
洋葱忌廉炸鸡$48
老实讲,价钱唔算平,一份只得五件🤔。
炸鸡炸衣好薄,即食好酥脆,不过琼油时间唔够,好多油。
鸡件无乜特别,无腥味亦食唔出调味料。