餐厅: Jashan Celebrating Indian Cuisine
资讯:

同男朋友基本上咩菜式都試過曬,唯獨未試過印度嘢🧐因為怕d菜濃味到我頂唔順上網research一輪見呢間樓上印度餐廳好評幾多,價錢又ok喎,就book位食印度自助餐過黎大吃一頓,慶祝完sem一開頭佢先會一人上一份類似crepe卷住番薯咁既嘢仲有印度薄餅任添Butter Chicken 牛油烤雞最鐘意食雞既我第一下就夾左butter chicken黎試,d雞好滑之餘,加入牛油煮令個雞沾住既sauce好creamy好rich呢道菜唔係太濃味,好啱我口味講明印度嘢就梗係有咖哩啦😏分別有咖哩牛肉、咖哩羊肉、咖哩雜菜,特別推薦咖哩羊肉同咖哩椰菜花咖哩同羊肉本身就好match,加上佢既羊肉燉煮得好入味,正正子Saag Paneer,呢個唔係度度有得食架,一見到就當然要試啦,撈埋印度米粉,惹味又滿足desu除左燉煮類,當然唔少得仲有炸物!炸洋蔥圈、炸雞件、炸椰菜花,全部都幾有水準唔會過乾,不好炸物既我都食左幾舊先收到手😝沙律盤食到咁上下有d濟,食翻d番茄、青瓜消下濟,又可以“拆過”😋😆奮戰咗三盤回曬本,好抵食!

一開頭佢先會一人上一份類似crepe卷住番薯咁既嘢

仲有印度薄餅任添

Butter Chicken 牛油烤雞

呢道菜唔係太濃味,好啱我口味

講明印度嘢就梗係有咖哩啦😏

除左燉煮類,當然唔少得仲有炸物!

沙律盤

奮戰咗三盤
回曬本,好抵食!