2022-05-22 302 浏览
到何文田工作完就必定会行到胜利道浅尝呢一间舖头既特色食物....以往其实都食过好几次,但今次先为呢间舖写食评!餐厅入面有好多唔同种类既食物,粉面饺子小食有好多款,痴到成墙都系眼花撩乱....试过好多种食品之后,始于觉得只有几款系必点食物,其他都有d普通,完全系可以自己返屋企整既! 其中一款必试面类就系甜酒豆腐乳捞面,50几蚊细细碗,份量唔多但饱肚。味道浓,咸得黎又唔会over左。甜酒味问心就唔系好食得出,但唔讲都唔觉自己食紧既系腐乳,个捞面每一条都沾满腐乳酱,捞得好均匀,我认为呢个面先应该做呢间店既招牌,因为有特色既,出面小食店未必食到!另外叫得做华园饺子,就当然要食下佢既饺子。试过多款之后我钟情茴香鲜肉饺。 其他味道饺子都比较普通,唯独呢款系得我欢心。 茴香同鲜肉比例岩岩好,茴香既香叶味可以有提鲜作用,但又唔会抢左肉味,饺子皮都算薄,所以呢个饺都非常好味!50几蚊有10只饺黎讲都唔算贵。而餐厅其他既小食我就觉得份量系比较小,客人可以点餐前望一望酱上既食物相先点,佢既食物相都冇乜修图,唔会只供参考都算系真实反映到有几大碟同几多旧。
以往其实都食过好几次,但今次先为呢间舖写食评!

都算系真实反映到有几大碟同几多旧。
甜酒豆腐乳捞面
茴香鲜肉水饺