元朗鸡地不嬲都多嘢食平时冇咩主意嘅时候去到总会拣到啲嘢想食趁天气仲凉凉地都仲可以打多下边炉YOHO 经天桥落嚟鸡地行多两步就见到呢一间巴打火锅馆 仲黐住间巴打大排档 见到啲小菜都好似好正但一心谂住打边炉 今次就试咗边炉先拣咗个胡椒猪肚汤底 $108 仲可自选口味🤩拣左多胡椒.边炉材料方面 我哋拣咗- 本地新鲜手切吊龙(细碟)$248- 白鳝片 $128- 手打墨鱼滑 $48- 皇帝菜$48- 鲜淮山$48.枱面嘅酱料喺等你沟好咗之后店员就会收返唔使摆喺枱面,又卫生啲睇落好似唔系嗌咗好多嘢但系啲嘢食嚟晒之后都好丰富两个人唔知食唔食得晒呢🫣.胡椒猪肚汤底好多猪肚同咸菜 有惊喜未开始打边炉之前首先试咗几件都唔错~▶️ 吊龙 ◀️厚薄切得啱啱好,食落有牛味有少少爽口,一啲都唔肥腻,打完成个边炉个汤底都冇乜油,细碟都够3个人食▶️白鳝片◀️渌一阵就食得~好鲜甜 有靓汤底唔使点调味就已经好好食我哋两个一致好评👍🏻 .▶️手打墨鱼滑◀️ 本人打边炉必点😝都ok , 正常发挥 ▶️皇帝菜& 鲜淮山◀️兜皇帝菜塞得好满 😳 唔好睇佢细细兜应该有半斤.. 来来回回食左三四次先食得完😛准山好味~唔会好滑潺潺又系汤底好味令啲
元朗鸡地不嬲都多嘢食

- 手打墨鱼滑 $48
- 皇帝菜$48
- 鲜淮山$48

枱面嘅酱料喺等你沟好咗之后店员就会收返
唔使摆喺枱面,又卫生啲

睇落好似唔系嗌咗好多嘢
但系啲嘢食嚟晒之后都好丰富
两个人唔知食唔食得晒呢🫣
胡椒猪肚汤底好多猪肚同咸菜 有惊喜
未开始打边炉之前首先试咗几件都唔错~

▶️ 吊龙 ◀️

▶️白鳝片◀️渌一阵就食得~好鲜甜
有靓汤底唔使点调味就已经好好食
我哋两个一致好评👍🏻

▶️手打墨鱼滑◀️ 本人打边炉必点😝
都ok , 正常发挥

▶️皇帝菜& 鲜淮山◀️
兜皇帝菜塞得好满 😳 唔好睇佢细细兜