《以下故事教识我要做个精明消费者》今日叫左糖水,拣左经典多芒系列,但因为选择困难所以见到话可以双拼,就拣左椰皇果冻同埋西米露味道就一般般啦,但主要唔系想讲呢样野。买既时候就expect应该around 40几50蚊啦。咁见到有1、2、3号碗,对应细、中、大碗,但系就无写价钱既我同左店员讲我想要咩之后,佢就问我要2号定3号,我心谂最多都系争10几蚊姐😂咁我就话要3号(咁店员就无同我讲2、3号既价钱分别啦)然后佢就同我讲$76———比完钱之后———其实都唔系好load到发生咩事,但谂谂吓就觉得好唔对路点解要成$76望下张单发现(应该要影低张单):经典多芒x2 $71- 西米露- 椰皇果冻 +$5我其实真系问晒号???呢个叫双拼?然后我走去问个店员,佢同我讲双拼系两个1号碗,然后我再加大,3号碗系两份芒果底咁㖞。。。我心谂大佬你都无讲过原来3号碗系要加多个芒果底,仲要个店员话佢有讲🤗其实听完佢个解释我都唔系好明🤗你地自己睇住个menu计下个价钱啊,我真系唔get啊!但佢已经整好碗嘢我唯有攞走啦,都无计。。。呢个故事教训我下次要问清楚啲价钱🤗同埋要醒目啲🤗如果双拼既价钱系等于两份单叫,我
《以下故事教识我要做个精明消费者》

味道就一般般啦,但主要唔系想讲呢样野。

买既时候就expect应该around 40几50蚊啦。
咁见到有1、2、3号碗,对应细、中、大碗,但系就无写价钱既
然后佢就同我讲$76

———比完钱之后———

望下张单发现(应该要影低张单):
经典多芒x2 $71
- 西米露
- 椰皇果冻 +$5

我其实真系问晒号???呢个叫双拼?

呢个故事教训我下次要问清楚啲价钱🤗同埋要醒目啲🤗如果双拼既价钱系等于两份单叫,我为咩唔单叫平啲,要专登叫你地个双拼???
外卖自取