2008-06-13
今日本来是想去leaving Party间野试一试, 但中午非常好生意, 没有订位, 冇得食. 行返黎内街, Last day, 想豪少少倾计, 在上环另外找家好少少既西餐食下, 记得此店曾在我Message Box 留过言, 便有个小兴趣来试下. 行到门口, $45 - $65 一个合理的西式午餐价钱. 安排坐在餐厅最深一角, 不过对著厕所, 冇所谓. 同事点了一个香煎猪扒咸牛脷配马来沙爹, 我叫一份牛肉眼配法式烧汁.点牛肉时, 本来要4成, waitress惊讶, 见佢咁既反应, 都系6成好, 肉眼扒少少"un"但都消化到, 个汁调得好好味. 香煎猪扒咸牛脷, 份量睇落好多, 配上沙爹汁, 有点特别.这里, 介乎正式西餐与普通扒房之间, 如果有汤有面包, 更佳.