2022-10-07
好味指数:👅👅👅👅👅抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️回头率指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️古琴雅苑一直都听人讲啲片皮鸭好好食,今次终于去试下,结果冇令我失望!绝对会返去再食🫶🏻烤北京填鸭(一只)$368 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻片皮鸭带肉,皮脆,带少少油脂同烤嘅香味,好出色👍🏻片皮鸭份量好足够👍🏻啲酱料味道啦唔会太咸,配料好多,可refill, 仲要有蜜瓜,非常解油腻🤩👍🏻啲皮唔太厚,大细刚好,但系太少,我自己比$45加左多盘片🤨啲片好快冻,虽然一上台好热辣辣,但好快冻令啲皮变硬,好似纸咁上海炒年糕 $89👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🥹🥹 可能系我食过最好食嘅上海炒年糕,冇谂过可以咁好食,连啲菜都好好食👍🏻 啲汁唔会太咸,年糕好挂汁👍🏻年糕厚度合适,烟靭有咬口,但又唔会过硬👍🏻份量足够小笼包 $68 5只 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(太快食完相都带影🤣🤣)👍🏻 皮薄馅靓👍🏻入面好多汤👍🏻我成日都食小笼包,呢间嘅小笼包绝对系我top 3总括嚟讲,想食上海野嘅你真系要试下,价钱合理,食物高质👍🏻🥹 写完食评已经想再去食多次💓
抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
回头率指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
烤北京填鸭(一只)$368 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
👍🏻片皮鸭带肉,皮脆,带少少油脂同烤嘅香味,好出色
👍🏻片皮鸭份量好足够
烤北京填鸭(一只)
上海炒年糕 $89👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
👍🏻 啲汁唔会太咸,年糕好挂汁
👍🏻年糕厚度合适,烟靭有咬口,但又唔会过硬
👍🏻份量足够
上海炒年糕
小笼包 $68 5只 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(太快食完相都带影🤣🤣)
👍🏻 皮薄馅靓
👍🏻入面好多汤