2023-02-08
今日中午比较得闲,工作唔多,好想食个烧肉奖励下自己今个星期工作,但又得自己一个人唔想去食牛角,就决定左去葵芳烧肉LIKE食。好彩系12点几记得烧肉LIKE系 The Gulu系有得拎飞,如果唔系去到先排一定无1个钟都唔洗食。我点左个3样肉嘅餐,包括左牛五花,横隔肉 同埋我最最最喜爱嘅牛舌。牛五花: 今次睇相都睇得出佢牛五花唔算好肥,再之前有次牛五花太肥,成个炉著左火。不过今次油脂味都好香,配饭食系一流。横隔肉: 3款肉黎讲 佢肉味系最浓,不过份量只有4旧,如果想再食要另外再加。牛舌: 无记错好似有4-6块左右,份量算唔错,佢牛舌唔系牛心嘅位,相对食无咁有口感,不过约$100我觉得都可以接受。呢个餐厅可以比人拣埋饭量,好岩女仔食唔多又唔想浪费。再加上有kimchi,当多个小吃都好好。