2012-01-06 28 浏览
今日同一个外国朋友经过天后 , 有 d 肚饿就系附近揾野食 , 朋友第一次来香港 , 想试些不同的食物 ,经过呢间米线店 , 她停下来问我呢 d 系咩 好唔好食 我解释完就决定入去试下喇因我朋友食得辣 , 又喜欢食鸡 , 我就叫左一碟 [ 口水鸡 ] 俾好试下 , 鸡系鸡脾位 , 几大旧肉 , 不过冇味既 但铺上面既麻辣油好香 , 都够辣 , 而且一碟得几旧 , 好快俾我地扫晒咯 朋友都想试下馄饨 , 我叫了一碗上汤 , 一碗有 4 只 , 汤够清甜 , 馄饨皮够薄 , 都几好味 呢度系米线店 , 当然要叫番碗来试下 , 我地叫左碗整米线 , 份量不多 , 加入腐竹和韮菜 , 汤底都系清汤想食番 d 纤维食物 , 于是叫左一个拍青瓜 , 不过淋得太多酱喇 , 搞到味太浓 , 食唔到青瓜的鲜甜 埋单一共是 $ 73 , 唔算贵 , 下次都会再来既 ~

埋单一共是 $ 73 , 唔算贵 , 下次都会再来既 ~
上汤馄饨
清汤米线