2024-03-13
La Parrilla Steakhouse (中环)中环云咸街77号嘉兆商业大厦1楼。好耐无去过扒房食野啦~ 呢间餐厅一直都系to eat list上面。一入黎已经觉得好有气氛,特别系balcony𠮶边,整个氛围都好适合有个火炉 🤣 有去左欧洲好cozy𠮶种感觉。Bone Marrow ($108)系我好钟意食嘅一道菜,我知好邪恶,但真系好好味 😝 烧香左嘅牛骨髓,摆上多士上面食,人间天堂 🤤🤤。Chicken Empanada ($75)呢知系阿根廷地道菜,其实即系炸酿饺子 🥟 比较重香草味,作为前菜两个人食一只岩岩好。Wagyu Skirt ($498)重头戏当然系旧扒,叫左wagyu skirt,热滋滋上台,话左medium就真系俾medium,无论口感味道都十分好,表面煎封亦做紧几完美,果然系扒房呀。Langostino ($228)叫之前我以为系原只虾咁上,原来系将虾切到细细粒伴入意粉,鲜味更加提升左不少,好出色的一道意粉。扒房黎讲性价比都好高,$1000两个人食到饱饱,仲有4款食物,大推要一试呀。@_laparrilla 。#gpigcentral
La Parrilla Steakhouse (中环)
中环云咸街77号嘉兆商业大厦1楼
。
Bone Marrow ($108)
。
Chicken Empanada ($75)
。
Wagyu Skirt ($498)
。
Langostino ($228)
@_laparrilla
#gpigcentral