开心果露($48)以前好似冇咁兴开心果既野食,而家周围都多左好多🤪呢个开心果露既开心果味都好出,不过略嫌佢有啲煲㶶左既味道,我地落单2-3分钟佢已经比到我地,唔知系咪因为keep住煲所以煲㶶左?😂蛋白杏仁茶($38)呢个蛋白杏仁茶我就觉得中规中矩,入面都有好多蛋白既丝,其实本身我唔系特别好杏仁茶既,但呢个可能唔算话好重杏仁味,所以都叫做接受到🤪🤪榴梿冰($48)佢个Menu写原价$68,而家$48,上枱唔算话特别大碗,但有一大旧榴梿肉同埋啲榴梿都好绵滑,好重榴梿味,钟意食榴梿既我地食得好开心,但唔钟意食既人应该唔会接受到🤪🤪🤪龙眼冰($45)出面甜品铺都唔系成日会有龙眼冰呢样野,所以都叫左一个黎试下,比想像中好味,啲龙眼味有淡淡既清香,上面加埋啲蒟蒻好有咬口,但惟一美中不足系有龙眼肉😂😂同埋同榴梿冰一样个啲透明小珍珠粒粒唔知点解硬到飞起,比较影响口感🙈🙈价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑每个post都好想讲一次香港啲野食贵左好多,人工就冇咩点加🥹🥹之前去完澳洲真系觉得个边啲野食仲抵食🤣🤣甜品而家都要$40起跳,系以前食到一餐茶记既价钱,呢到既甜品价钱我觉得可接受喇,不过呢几样甜品其实都偏简单,
开心果露($48)

蛋白杏仁茶($38)

榴梿冰($48)

龙眼冰($45)

价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
每个post都好想讲一次香港啲野食贵左好多,人工就冇咩点加🥹🥹之前去完澳洲真系觉得个边啲野食仲抵食🤣🤣甜品而家都要$40起跳,系以前食到一餐茶记既价钱,呢到既甜品价钱我觉得可接受喇,不过呢几样甜品其实都偏简单,如果再平啲会觉得再抵啲🙈🙈

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
位置厚福街既街尾,岩晒大家系尖沙咀食完野想揾地方食糖水倾下计,或者系个头返工食完lunch想加多个甜品外卖都好岩方便🤪

环境/服务:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
佢既装修都系而家好流行既木系简约无印风,装修系会令人觉得舒服既,不过有样搞笑啲,我意外发现佢啲櫈比较矮,因为我一全坐落去太矮dun亲个patpat😂😂另外,以前食糖水都系想同啲fd慢慢食吹下水,但呢间系会赶你走,但明明出到去都唔见有人排队,同埋店员整体态度比较冷冰冰呢样扣左好多分😟😟

性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
年纪大左开始会钟意食中式甜品多啲,呢间我觉得岩一大班朋友同时想食中式/西式,不过款式就唔算话特别多,如果系尖沙咀食完饭再揾糖水食都系一个唔错既选择,但建议可以改善一下赶客人走既做法,因为我地都系食左唔够半个钟😟🥹