2020-10-18
• 荠菜猪肉馄饨 ; 法国鹅肝有机紫洋葱馄饨 ; 响螺虫草炖鸡十全养生汤 ; 赛螃蟹 •💵Price: $35 ; $40 ; $20 ; $108 ; $49-中学时期因为学校附近有上海弄堂所以成日lunch都会去食,返工之后就无乜再食过lu!今次放工行过上环个头见到就突然想食返个味道😆入到黎见到有几款新岀既馄饨几吸引就试左其中两款,分别系荠菜猪肉同鹅肝洋葱~馄饨皮唔太薄但滑溜,入面菜肉都算足料,荠菜清新香甜,伴鲜味猪肉作馅料既馄饨系我既至爱❤️另外个鹅肝洋葱就好特别,第一次食呢款馅料,鹅肝味好浓,配清甜既洋葱粒,配搭新颕得黎又几夹!见到个养生汤$20咁抵玩都叫左碗黎试下,饮落唔太浓郁,不过就几清甜,同埋$20碗都算系咁~而成餐饭我最钟意既系个赛螃蟹,蛋白水嫩滑溜,配上镇江醋食,的确好似食紧蟹肉咁,送饭食真系随时KO一两碗🤭🤣